Ohjelma: 15.8. torstai

Käsiohjelman painoversion jälkeen muuttuneet tilaisuudet on OTSIKOITU NÄIN.

KLO 12 RUNOLOUNAS
Ravintola Tuba – Food and Lounge, Mannenkatu 2, Oulu
Runoesityksiä viihtyisässä kaiken kansan kulttuurikuppilassa lounasaikaan. Esiintyjinä runoilijat Miia Paani ja Tuomo Heikkinen.
Huutomerkki ry

KLO 15 SIRPALEITA
Oulun Taidemuseon kahvila, Kasarmintie 7, Oulu
Teija Anneli Jokipiin runoesitys. Esitys pohjautuu Teija Annelin runoihin, joissa hän pohtii katseen merkitystä ja näkemisen haastavuutta. Runoilijaa kiinnostaa erityisesti särkymisen tematiikka. Löytyykö totuus sirpaleista, kertovatko ne meistä enemmän kuin kokonainen kuva?

KLO 17 RUNOLLINEN KIRJASTOKIERTUE
Rajakylän kirjasto. Ruiskukkatie 2, Oulu
Kirjastokeikalla oululaiset runoilijat Jouko Saksio ja Sari Maanhalla.
Oulun kaupunginkirjasto, Huutomerkki ry

KLO 18 MITEN MINUSTA TULI TIETOKIRJAILIJA
Oulun kaupunginkirjaston lainausosaston 2.krs, Piazza. Kaarlenväylä 3, Oulu
Sotahistoriaan erikoistunut Robert Brantberg ja mm. Tintti-aiheisia tietokirjoja tehnyt Reijo Valta kertovat vaiheikkaasta taipaleestaan tietokirjailijoiksi.
Oulun kaupunginkirjasto, Huutomerkki ry

KLO 18 PAININ SUN ILTASI TÄHTIHIN
Haukiputaan kirjasto. Jokelantie 1, Haukipudas
Painivien runoilijoiden klubi. Äänensä kuuluviin saa kolmen sonnin muodostama Riimipuhvelit eli maineikkaat ja menestyneet painivat runoilijat Eero Suvilehto, Erkki Alajärvi ja Osmo Hekkala. Mukana myös trubaduuri Kari Suvilehto.
Oulun kaupunginkirjasto, Huutomerkki ry

KLO 18.30 RUNOLLINEN KIRJASTOKIERTUE
Kiimingin kirjasto. Kirjastokuja 1, Kiiminki
Kirjastokeikalla oululaiset runoilijat Jouko Saksio ja Sari Maanhalla.
Oulun kaupunginkirjasto, Huutomerkki ry

KLO 19 ÄÄNESSÄ JIM MORRISON
Public House Pivo. Asemakatu 21, Oulu
Legendaarisen The Doors -yhtyeen laulajana, mutta myös runoilijanakin tunnettu Jim Morrison on miniseminaarin aiheena. Tähtitieteen dosentti Pertti Rautiainen esitelmöi aiheista “Morrisonadeja ja morrisonetteja – kuolemateema Morrisonin laulunteksteissä sekä Morrisonin tekstien ja elämäntavan vaikutus muihin rockmuusikoihin”. Morrisonin nahkahousut ja kohtalokas baritoni ovat olennaisia asioita rockin kuvastossa ja äänimaailmassa. Morrisonin elämäntyyli, ulkonäkö, lauluääni ja teksti ovat antaneet kosolti vaikutteita, mutta oliko hän lopulta vain vanhan meemin ilmentymä? Näyttelijä Aki Pelkonen esittää Jim Morrisonin runoutta. Duo Paavo ja Kari plays The Doors suomeksi esittää yhtyeen kappaleita suomeksi.
Huutomerkki ry

KLO 20.30 MUUSAKLUBI
Public House Pivo.
Asemakatu 21, Oulu

Klubilla julkistetaan Piia Kaikkosen uusin Hessu Laine -dekkari. Ennakkopromossa Jyrki A. Mäki esittelee elokuussa ilmestyvää sarjakuvateostaan Kiskoja (Like). Rabies Toffee ja Lonkku-Ile esittävät runomusiikkiesityksen Alusta ja Loppuun. Oulun sarjakuvaseuran sarjakuvaimprossa runot muuttuvat sarjakuvaksi yleisön silmien edessä. Yleisö saa myös kokeilla oikean alastonmallin piirtämistä. Parhaat työt palkitaan!
Huutomerkki ry

Perjantai