10.8. Keskiviikko

10.8. Keskiviikko

KLO 12
RUNOLOUNAS
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.

Runoja viihtyisässä kaiken kansan kulttuurikuppilassa lounasaikaan. Runot tarjoilee Timo Harju.
Huutomerkki ry.

KLO 17
MUUSAT HAUKIPUTAAN KIRJASTOSSA
Haukiputaan kirjasto. Jokelantie 1, Haukipudas.

Trubaduuri Markus Pätsi pureutuu suomalaiseen sielunmaisemaan kansanmusiikin ja ikivihreiden saattelemana. Kansakuntamme musiikillisesta arkistosta kunnioituksella valitut laulut saavat musikantin käsittelyssä tuoreita näkökulmia.
Huutomerkki ry, Haukiputaan kirjasto.

KLO 17.30
MUUSAT KEMPELEEN KIRJASTOSSA: HELI SLUNGA & JAANA SEPPÄNEN
Kempeleen kirjasto. Zeppelinintie 1, Kempele.

Kirjallisuuden ystävät tuntevat modernin naisen ongelmia kepeän humoristisesti käsittelevän chick litin, mutta Heli Slungan ja Jaana Seppäsen teos Lapin Lolita (WSOY 2016) on Suomen ensimmäinen bitch lit -teos! Tyylilajiin kuuluu erityisesti huono kieliasu ja miehiä lyttäävä maailmankuva, ja sen esikuvina voi pitää vaikkapa Bridget Jonesin päiväkirjoja ja Sinkkuelämää-sarjaa. Teos on estoton kertomus Irenestä, joka päättää myydä neitsyytensä eniten tarjoavalle. Toinen päähenkilö on Nadja, Suomessa työskentelevä virolainen huora. Heli Slunga on lappilainen runoilija ja Jaana Seppänen helsinkiläinen esseisti.
Huutomerkki ry, Kempeleen kirjasto.

KLO 18
LASTEN RUNORAATI
Oulun kaupunginkirjaston lastenosasto. Kaarlenväylä 3, Oulu.

Lasten runoraadissa arvioidaan kotimaisia lastenrunoja. Raadin jäsenet kertovat oman mielipiteensä ja antavat pisteet seitsemälle kotimaiselle lastenrunolle. Raatilaiset ovat 10-12-vuotiaita koululaisia.
Oulun kaupunginkirjasto, Huutomerkki ry.

KLO 18-20
RUNOILIJAN VASTAANOTTO
Åströmin Puisto, Oulu

Onko elämästäsi koskaan kirjoitettu runoa? Runoilijan vastaanotolla, kahden kesken, saat kertoa unelmistasi ja toiveistasi. Ei haittaa, vaikka kompastelisit sanoissasi: runoilija pukee tarinasi lyyrisiin vaatteisiin. Vastaanotto kestää 15–20 minuuttia. Saat runon mukaasi joko heti tai myöhemmin suoraan runoilijalta. Vastaanottoa pitää runoilija Outi-Illuusia Lilja.
Huutomerkki ry.

KLO 18
AUTION SAAREN KIRJAT
Oulun kaupunginkirjasto, kahvion alatasanne. Kaarlenväylä 3, Oulu

Kirjailija Essi Kummu, sarjakuvataiteilija Ville Ranta ja lavakoomikko Matti Patronen kertovat, mitä kirjoja ja miksi he ottaisivat mukaan autiolle saarelle. Löytyykö repusta Sudenpentujen käsikirja, arjesta irrottavaa viihdelukemistoa, virsikirja vaiko kenties jotain aivan muuta?
Huutomerkki ry, Oulun kaupunginkirjasto.

KLO 19

MUUSAT KAUPUNGINKIRJASTOSSA: HELI SLUNGA & JAANA SEPPÄNEN

Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali. Kaarlenväylä 3, Oulu.

Kirjailijat Heli Slunga ja Jaana Seppänen kertovat teoksensa Lapin Lolita (WSOY 2016) syntyvaiheista ja taustoista. Kirja kertoo estottomasta Irenestä, joka muuttaa pohjoisesta Helsinkiin ja päättää myydä neitsyytensä eniten tarjoavalle. Nadja taas on Suomessa työskentelevä kaupallinen nainen Virosta, joka kaipaa Narvassa asuvaa lastaan. Bitch lit -tyylilajissa naiset ovat antisankarittaria – alennuslaarirytkyt korvaavat merkkivaatteet, samppanjan sijaan kaadetaan kurkkuun votkaa ja painohuolien tilalla ovat toimeentulo-ongelmat. Heli Slunga on lappilainen runoilija ja Jaana Seppänen helsinkiläinen esseisti.
Huutomerkki ry, Oulun kaupunginkirjasto.

KLO 19
KOTIKONSERTTI: J. ASLAK RÄSÄNEN
Valtatie 27 as. 6, Oulu.

Muusajuhlien intiimien kotikonserttien sarjassa vuorossa on oululaisen rockmuusikon ja runoilijan soolokeikka tämän omassa olohuoneessa. J. Aslak Räsänen tunnetaan monipuolisena ja taitavana muusikkona, joka laulaa ja soittaa kitaraa Ruotomieli ja EHKÄ -yhtyeissä. Yleisölle on tarjolla kahvia, teetä ja pikkupurtavaa.
Huutomerkki ry.

KLO 19
PIHAKONSERTTI: KARI TYKYLEVITS TYKKYLÄINEN

Konttilanharjuntie 7, 93190 Ylisiurua, Pudasjärvi.

Suuri taiteilija, kylähulluksikin tituleerattu Kari Tykylevits Tykkyläinen Siuruan kansantasavallasta esiintyy kotipihallaan. Luvassa on paitsi rämebluesia sikarilaatikkokitaralla, myös multi-instrumentaalisesti säestettyä laulua ja karjumista ja muuta taiteen ytimeen menevää ryhdikästä hulluutta. Taiteilija tarjoaa kahvia ja kotiviiniä, ja lisäksi rohkeimmilla on mahdollisuus kokeilla miltä tuntuu burleski! Ateljeesta löytyy riisuttavia kamppeita.
Huutomerkki ry.

KLO 20
MUUSAKLUBI
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2,Oulu.

Runojaan esittävat Sirpa Kyyrönen, Tiina Lehikoinen, Saaga Sees ja Kaisa Halmkrona. Kirjailijat Heli Slunga ja Jaana Seppänen kertovat keväällä ilmestyneestä bitch lit- teoksestaan Lapin Lolita (WSOY). Jaana Seppänen esittää lisäksi bluesversioita Heli Slungan runoista yhdessä kitaristi Keke Röntysen kanssa. Heli Slunga on julkaissut runokokoelmat Jumala ei soita enää tänne (Minerva 2008), Varjomadonna (Minerva 2009) ja Orjan kirja (WSOY 2012). The Aeon -yhtye esittää Aleister Crowleyn teksteihin sävellettyä musiikkia. Crowley oli brittiläinen kirjailija, okkultisti ja mystikko, jota on kutsuttu myös maailman ilkeimmäksi mieheksi ja suureksi pedoksi. Klubin päättää harvoin estradeilla nähty oululainen rockyhtye Lasane!, joka soittaa ugandalaisen runoilijan Apollo Kikulin teksteihin säveltämäänsä musiikkia.
Huutomerkki.ry.