12.8. Perjantai

12.8. Perjantai

KLO 12
RUNOLOUNAS
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.

Runoja viihtyisässä kaiken kansan kulttuurikuppilassa lounasaikaan. Runot tarjoilee Kari Sallamaa.
Huutomerkki ry.

KLO 17
MUUSAT LAUTEILLA: LUKUSAUNAPIIRI
Kesän sauna. Tuiran uimaranta, Oulu.

Jarkko Korpuan vetämä lukusanapiiri kokoontuu kesäsaunan lauteilla ja jakaa lukukokemuksiaan muiden saunojien kanssa. Käsiteltävänä on Karen Joy Fowlerin traaginen, haikea ja arvoituksellinen teos Olimme ihan suunniltamme (Tammi 2015). Tule kuuntelemaan mitä mietteitä teos on herättänyt lukupiirissä, johon kuuluvat Korpuan lisäksi Eerika Ehovuo ja Satu Lapinlampi. Sana on vapaa myös muille saunojille. Saunamaksu on viisi euroa, jonka voi suorittaa käteisellä tai korttimaksuna. ”Juonenkäänne on kaikkien aikojen hienoimpia, eleganteimpia ja yllättävimpiä.” Miina Supinen, Image.
Huutomerkki ry.

KLO 17
MUUSAT KIIMINGIN KIRJASTOSSA
Kiimingin kirjasto. Kirjastokuja 1, Kiiminki.

Trubaduuri Markus Pätsi pureutuu suomalaiseen sielunmaisemaan kansanmusiikin ja ikivihreiden saattelemana. Kansakuntamme musiikillisesta arkistosta kunnioituksella valitut laulut saavat musikantin käsittelyssä tuoreita näkökulmia.
Huutomerkki ry, Kiimingin kirjasto.

KLO 18
KUINKA LAULUNI OVAT SYNTYNEET: TUULA AMBERLA
Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali. Kaarlenväylä 3, Oulu.

Lulu, Pienet sanat ja Tyttö kampaa märkää tukkaa ovat 80-luvun hittejä, jotka ovat säilyneet sukupolvelta toiselle. Niiden esittäjänä suomalaisille tutuksi tullut Tuula Amberla saapuu pääkirjastoon kertomaan mm. näistä ja muiden laulujensa syntyhistoriasta.

KLO 19
MUUSAKLUBI
Latopaari. Harjapäänkuja 33, Oulunsalo.

Poikkitaiteellista ohjelmaa tunnelmallisessa pihapiirissä makkaranpaiston ja kahvikupposten kera. Omia runojaan esittävät Iina-Ruusa Pyykkönen ja Lassi Kalleinen. Pertti Anttila sekoittaa monologissaan omia ja Rosa Liksomin tekstejä Maajussille morsian -ohjelman hengessä. Stand up -koomikko Pekka ”Pena” Pentti venyttää yleisön nauruhermoja, ja Sari Maanhalla tekee halukkaista runomuotokuvia. Esiintymässä myös maailman ensimmäinen kirjallinen burleskitaiteilija Palma de Mallorca! Lavatanssien hengessä ikivihreiden iskelmien kera esiintyy orkesteri Retropändi. Folkyhtye Rommakko vauhdittaa tunnelmaa paikallisväritteisillä lauluillaan, ja illan päättää puolankalainen akkabändi Traumaryhmä. Kiroiluvaara! Liput 5 euroa ovelta.
Huutomerkki ry, Kulttuuritalo Valve aluetuotannot.

KLO 19
PERFORMANSSI: IRB
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.

IRB on runolaulua, lausuntaa, joikua ja ääni-improvisaatiota, jonka alla elää elektroninen äänimaisema ja kuiskaileva viulu. Teos pohjautuu Keke Lammassaaren Korppi-runoelmaan ja on jatkoa Lammassaaren ja Ilkka Hännisen  vuosien yhteistyölle erilaisissa teatteri- ja musiikkituotannoissa. Kaksikko on julkaissut runo-ambient levyn Kaunis. Performanssissa esiintyvät Keke Lammassaari (runous) Ilkka Hänninen (ambient-musiikki) sekä teoksen sävellystyöstä vastaava Pihla Perämäki (viulu).
Huutomerkki ry.

KLO 19
VAGINAVIRKKAUSTA & PILLUN PÄREITÄ
Galleria Kooma. Tarkka-ampujankatu 14, Oulu.

Runollinen vaginavirkkaus-tapahtuma on kunnianosoitus suomalaiselle seksuaalisuudelle. Illan aikana jokainen voi virkata oman pehmovaginan. Työn voi halutessaan jättää yleisön nähtäväksi gallerian seinälle. Tilaisuus on avoin kaikille sukupuoleen katsomatta, ja tyyli on ehdottoman vapaa. Jos et voi tuoda mukanasi omia virkkuukoukkujasi ja lankoja, niitä löytyy paikan päältä. Kädentaidoissa opastaa Tiina Pehkonen. Virkkauksen lomassa Sari Kokkonen ja Jarkko Korpua esittävät runoja teoksista Pillun päreet sekä Tupa ryskyi, parret paukkui – Suomen kansan rivot runot. Pillun päreet sisältää Anna Hakalan ja Sanna Vauranojan rujon kauniita sanoja naisista, jotka yrittävät olla vaimoja, tyttäriä, ystäviä, naapureita, päälliköitä, palvelijoita, äitejä. Tupa ryskyi, parret paukkui -teos puolestaan koostaa suomalaisesta seksuaalisesta kansanrunoudesta monipuolisen kattauksen: mukana on sukupuolielinten syntyrunoja, ylistyksiä, loitsuja ja kansanlauluja. Tarjolla on kahvia, teetä ja riisipiirakoita.
Huutomerkki ry.

KLO 21
MUUSAT KEIKALLA: TUULA AMBERLA DUO
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.

Jo 1980-luvulla Lulu -hitillään koko kansan tietoisuuteen noussut Tuula Amberla piti välillä taukoa musiikista, mutta esiintyy jälleen. Keikoilla kuullaan pääosin laulajan omaa soolotuotantoa, mutta myös covereita. Säestäjänään Tuula Amberlalla on mukananaan Tero-Petri Suovanen. Liput 14 euroa ovelta ja ennakkoon Billetosta 11 euroa + 1 euron Billetton palvelumaksu.
Ravintola Tuba, Huutomerkki ry.