14.8. Sunnuntai

14.8. Sunnuntai

KLO 10 (alkanut lauantaina)
KIRJOITTAMISEN KIRJOPESUOHJELMA: MITEN TOSIKKOMAISUUS KARNEVALISOIDAAN
Oulu, tarkempi paikka ilmoitetaan kurssikutsussa.

KLO 10-16
INTENSIIVISEN LAVARUNOUDEN TYÖPAJA
Galleria Kooma.

Kehitä taitoasi esiintyvänä runoilijana! Työpajassa harjaannutaan runoilijan kehonkieleen, artikulaatioon, mikrofonin käyttöön, esitystilan potentiaaliin ja esitettävän tekstin mahdollisuuksiin. Työpaja sopii kirjoittajille, jotka haluavat syventää kokemustaan lavalla, saada esityksestään palautetta ja rohkaistua esiintyjänä. Työpajaan mahtuu seitsemän osallistujaa. Mukaan tulee ottaa 3-5 tekstiä, joista vähintään yksi hiotaan esityskuntoon pajan aikana. Pajan ohjaa runoilija Aura Nurmi. Osallistumisohjeet: lähetä vapaamuotoinen hakemus 8.8. mennessä sähköpostilla: yhdistys@huutomerkki.fi tai etanapostilla: Huutomerkki ry, PL 42, 90015 Oulun kaupunki. Viimeisen päivän postileima hyväksytään. Kurssin hinta on 15 euroa, maksuohjeet saa paluupostissa.
Huutomerkki ry.

KLO 12
ALMA-ROUVAN TARINOITA
Villa Hannala. Kahvelitie 1, Oulu.

Alma-rouvan roolissa Sari Kokkonen, joka tarinoi Villa Hannalan historiasta. Yleisöllä on myös mahdollisuus vierailla idyllisessä J. W. Snellmanin vuonna 1859 kesäasunnokseen rakennuttaman pitsihuvilan tornissa. Tilaisuus sopii kaikenikäisille.
Huutomerkki ry.

KLO 14
PAAVO JA MUUSAT
Kiikelinsaari.

Paavo ja muusat on runollismusiikillinen sanataideperformanssi, jossa Paavona on oululainen kulttuuripersoona Paavo J. Heinonen ja muusina paikallisia runoilijoita.

Ohjelma:
Duo Paavo ja Kari plays the Doors suomeksi: Paavo J. Heinosen suomentamia The Doors-yhtyeen lauluja.
– Paavo J. Heinonen: matkalaukkurunoutta, leikkausrunoutta ja muuta viihderunoilua.
– Kari Miettunen: otteita musiikillisesta runoelmasta.
– Jonne Piltonen: räppirunoutta.
– Tommi Saha: tuplarunoutta.
– Aapo Kukko: Juice Leskinen -imitaatioita laulaen yleisön antamista runoista.

Tilaisuus on osa Oulun kaupungin järjestämää Puistopiknik-tapahtumasarjaa. Muu ohjelma löytyy linkistä www.ouka.fi/puistopiknikit.
Huutomerkki ry.

KLO 14
MUUSAT LAUTEILLA: MATKASAUNATARINOITA
Kesän Sauna. Tuiran uimaranta, Oulu.

Suomalaisissa löylyissä on jokaisella lupa espanjalaisen Cuenta cuentos -tarinankerrontaperinteen mukaisesti kertoa lyhyt tarina. Teemana on tällä kertaa matka, joten sana on vapaa kaikenlaisille matkoihin ja matkusteluun liittyville kokemuksille, sattumuksille ja tapahtumille, olivat ne sitten totta tai ei, hauskoja tai haikeita, omakohtaisia tai vaikkapa kirjoista tuttuja. Myös liioittelu on sallittua. Lauteilla saa toki hikoilla tuppisuunakin! Tarinoita saunojilta heruttaa löyhäpipoinen proviisori Jarkko Korpua. Saunamaksu on viisi euroa, jonka voi maksaa käteisellä tai korttimaksuna.
Huutomerkki ry.

KLO 15
ELOKUVALLINEN RUNOPERFORMANSSI: MINÄ JA METROPOLIS
Oulun keskusta (sijainti, ohjelmatäydennykset ja muutokset: www.oulunjuhlaviikot.fi).

Runoilijat Timo Juntunen ja Jukka Tervo simultaanirunoilevat omin tekstein otteita Fritz Langin tulevaisuuden dystopiaan sijoittuvasta elokuvasta Metropolis (1927). Esitystilana on mediataideteos Paikka, joka on esillä 12.-27.8. osana Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoa. Teos tutkii taantumaa, tyhjyyttä ja kaupunkitilan erilaisia merkityksiä visuaalis-narratiivisin keinoin. Paikassa on sen esilläoloajan nähtävillä multimediaessee, kuvallinen novelli ja näennäisdokumentaarinen videoinstallaatio. Teoksen tekijät ovat valokuvaaja Joel Karppanen, kirjailija Miki Liukkonen, näyttelijä Jaakko Ohtonen ja esseisti Jonas Björkbacka. Paikassa järjestetään myös ohjelmaa, joista yksi on nyt nähtävä elokuvallinen runoperformanssi.
Huutomerkki ry, Oulun juhlaviikot.

KLO 15.30
ÄIJÄBALETTIA
Kiikelinsaari.

En Ala -äijäbalettiryhmä esittää humoristista balettitanssia. Äijäenergia-tanssiesityksen lisäksi tämän varttuneemman miesporukan käsittelyssä saavat kyytiä Pienten joutsenten tanssi, Ruusuvalssi sekä Merimiestanssi. Tilaisuus on osa Oulun kaupungin järjestämää Puistopiknik-tapahtumasarjaa. Muu ohjelma löytyy linkistä: www.ouka.fi/puistopiknikit.
Suomi-Venäjä seuran Oulun osasto.

KLO 16
HENKISTEN LAJIEN MESTARUUSKISAT
Tähtitornin kahvila. Linnansaari 1, Oulu.

Jo klassikoksi muodostuneessa Henkisten lajien mestaruuskisoissa kilpaillaan kolmiottelussa, jossa lajeina ovat telepatia, telekinesia sekä teleportaatio. Oulun Henkiseksi Mestariksi kruunataan parhaiten ajatuksia lukenut sekä pisimmälle itseään sekä kilpailuesinettä mielensä voimalla siirtänyt kilpailija. Tule testaamaan salaiset taitosi, tai vaikka tuomariksi tai yleisöksi!
Huutomerkki ry.

KLO 17
KONSERTTI: MIESKUORO HUUTAJAT
Kulttuuritalo Valve. Hallituskatu 7, Oulu.

Mieskuoro Huutajat ei laula vaan huutaa. Mustapukuiset miehet astelevat kurinalaisesti lavalle, järjestyvät tyynesti kolmiriviseen muotoon ja antavat kuulua selkokieliset versiot tai äänimassaksi murskatut kollaasit kansallislauluista, kehtolauluista, kansanrunoista tai kansainvälisistä lakipykälistä. Vuonna 1987 perustettu kuoro on noussut hämyisiltä klubeilta maailman estradeille ja tullut tunnetuksi yllätysesiintymisillään mitä erilaisimmissa paikoissa. Kuoron menestys maailmalla on ollut poikkeuksellisen monialaista – esiintymisiä on ollut Roskilden festivaalin päälavalla, Mûnchenin Oopperajuhlilla, Venetsian Biennaalissa, vallatuissa taloissa ja kuninkaanlinnan portailla. Huutajien konsertti ei jätä kuulijaa kylmäksi, se on vaikuttava kokemus. Liput 15/12 euroa Oulu10-palvelupisteistä ja 3.8. alkaen myös Valveen lippumyymälästä. Aleryhmät: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja varusmiehet.
Kulttuuritalo Valve, Huutomerkki ry.

MUUSAT KOOMASSA
Galleria Kooma. Tarkka-ampujankatu 14, Oulu.
Huutomerkki ry.

KLO 19
PIENOISPANEELI LAVARUNOUDESTA

Mistä lavarunoudessa on kysymys? Keskustelemassa lavarunouteen pääkaupunkiseudulla keskittyneen Helsinki Poetry Connection -yhteisön kantavat voimat Harri Hertell, Juho Nieminen, Aura Nurmi, Lasse Hauerwaas sekä Roope Hattu. Harri Hertell on runoilija ja spoken word -artisti, joka on julkaissut kolme runokokoelmaa; neljäs ilmestyy syksyllä. Aura Nurmi on tulisieluinen lavarunoilija, jonka esikoiskokoelma Villieläimiä (Kolera) julkaistaan kesällä. Lasse Hauerwaas on teatteritaustainen lavarunoilija, jonka esityksiin kuuluu runouden lisäksi muuta ääntä ja kuvaa. Hauerwaasin mielestä tiistai on maailman paras päivä. Roope Hattu on karismaattinen lavapoeetta, joka esiintyy Pirunkeuhkon väkevällä säestyksellä.

KLO 20
HPC-KLUBI + OPEN KOOMA MIC

Lavarunouspaneeliinkin osallistuneet sanataiteilijat runoilevat klubilla yhdessä paikallisten sanataiteilijoiden kanssa. Runoineen mukana ovat Harri Hertell, Aura Nurmi ja Lasse Hauerwaas sekä Roope Hattu. Oulusta mukana ovat Jonne Piltonen, Eemeli Anttila ja Kari Miettunen. Esitysten jälkeen pidetään Open Mic -sessio, jolloin lava vapautuu runojameille, tuo siis runoja meille! Ota runosi, rap-lyriikkasi tai vaikkapa laulusi mukaan – kaikki sanataiteen muodot ovat tervetulleita. Galleriassa on myös mahdollisuus saada biittiin, kitaraan tai vaikkapa koirapilliin sähköistä vahvistusta.