9.8. Tiistai

9.8. Tiistai

KLO 12
RUNOLOUNAS
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.

Runoja viihtyisässä kaiken kansan kulttuurikuppilassa lounasaikaan. Runot tarjoilee Eero Suvilehto.
Huutomerkki ry.

KLO 13
MUUSAT RUNOALUEELLA
Pop up -kirjakauppa Runoalue, Kulttuuritalo Valve. Hallituskatu 7, Oulu.

Osuuskunta Poesian aktiivijäsenet Mikael Brygger ja Sirpa Kyyrönen esiintyvät sanoin ja runoin RUNOALUE-avajaisissa.
Osuuskunta Poesia, Huutomerkki ry, Oulun sarjakuvakeskus.

MUUSAT KIRJALLISUUDEN TALOSSA
Oulun kirjallisuuden talo. Sepänkatu 9, Oulu.
Oulun kirjailijaseuran helmikuussa perustamassa Kirjallisuuden talossa vietetään iltaa sanataiteellisissa merkeissä monipuolisen ohjelman kera. Tarjolla on pikkunaposteltavaa ja juotavaa.
Huutomerkki ry, Oulun kirjailijaseura ry.

KLO 17
KIRJAILIJAMATINEA
Tietokirjailija Robert Brantberg kertoo syksyllä ilmestyvästä kenraali Carl von Döbelnin elämäkerrasta. Lauri Ahtinen ja Anna-Sofia Vuorinen tarinoivat niin ikään syksyllä ilmestyvästä kuvitetusta lastenkirjastaan Itä-Borneo (S&S). Viime syksyn satoa puolestaan on helsinkiläisen Mikael Bryggerin runokoelma Tuuliatlas (Poesia). Runoilija esittelee itse teostaan, jonka paikoin häpeämättömän romanttisessa runokieliessä sekoittuvat veden ja tuulen kuvat.

KLO 18
TIKS AUKI!

Kaihertaako mieltäsi jokin runo, jota et kertakaikkiaan ymmärrä, tai siinä on kohtia joille kaipaat selitystä? Lähetä runo etukäteen sähköpostilla Marja-Riitta Vainikkalalle ja Kari Sallamaalle osoitteeseen yhdistys@huutomerkki.fi. Runonavaajat ottavat runon pohdittavakseen ja kertovat tilaisuudessa aatoksiaan. Voit tulla mystisen runon kanssa paikan päälle myös ilman ennakkolähetystä, tai muuten vain kuuntelemaan runojen avauspyrintöjä. Myös yleisöllä on vapaa sana!

KLO 19
LAURI JA MUUSAT

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta kirjailija Lauri Viidan syntymästä. Tuplarunoilija Tommi Saha lausuu Viitaa tuplarunouden keinoin. Tutkija Tomi Kiilakoski pohtii puheenvuorossaan Lauri Viidan persoonaa. Kulttuuriosuuskunta Puhuri esittää otteita Viidan tuotannosta lukuteatterina. Duo Kolehmainen & Kiilakoski esittää Juice Leskisen kappaleen Lauri Viidan muistomerkki ja trubaduuri Eetu Mikkola puolestaan Viidan runoutta itseään ”jollain hyvänkuuloisella soittimella melko kivasti säestäen”.

KLO 20
MUUSAT MÄESSÄ

Kaksi omaperäistä taiteilijaa, Teemu Mäki ja J. A. Mäki keskustelevat taiteen tekemisen tuskasta ja autuudesta. Teemu Mäki on vapaa taiteilija, kirjailija, teatteriohjaaja ja tutkija. Hän on ollut myös kuvataiteen professorina Aalto-yliopistossa. Mäki on kirjoittanut kuusi kirjaa, tuorein on nimeltään Äidin oma (Like 2016). Se on Mäen kolmas runokokoelma, josta taiteilija esittää myös otteita. Jyrki Anselmi Mäki on kuvataiteilija, kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja kulttuurin sekatyöläinen, joka tunnetaan erityisesti Radiopuhelimet-yhtyeen laulajana ja toisena pääsanoittajana. Sarjakuvataiteilijan uran Mäki aloitti piirtämällä makkarakääreisiin, sittemmin sarjakuvia on julkaistu useissa eri lehdissä. Mäen esikoisalbumi Hermolomamatka (Like 2011) oli ehdolla Sarjakuva-Finlandian saajaksi, ja kolmas sarjakuvaromaani ilmestyy syyskuussa. Taiteilijoita jututtaa Lauri Ahtinen.

KLO 21
MUUSAT ELOKUVISSA

Kirjallisuuden talon poikkitaiteellisen tapahtumakavalkadin päätteeksi nähdään Teemu Mäen ohjaama ja käsikirjoittama lyhytelokuva Tavallista tappamista – Ordinary Killing (An Interview With Hannu Lauerma). Mäki kertoo itse elokuvan tekemisestä ja sen taustoista. Musiikin elokuvaan on tehnyt Antti Auvinen. Elokuvan kesto on 15 minuuttia, ja elokuva esitetään ensimmäistä kertaa julkisesti.