Ohjelma

Muutokset mahdollisia. Muutoksia voi tarkkailla: huutomerkki.fi

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

______________________________________________________________

Lauantai 11.8.

Klo 14–16 MUUSAJUHLIEN AVAJAISET

Rotuaarin lava, Oulun keskusta

Muusajuhlien tuottaja Kari Miettunen toivottaa muusat tervetulleiksi Ouluun ja esittää muusille omistetun juhlarunon Jaana Krögerin kantelebluesin tahtiin.

Avajaissanojen jälkeen Rotuaarin lavalla tarjoillaan maistiaisia Muusajuhlien tulevasta ja monipuolisesta ohjelmasta.

Live! Runoraadissa kolme runoilijaa esittää oman runonsa, jotka kolmen tuomarin muodostama jury arvostelee ja laittaa oman makunsa mukaiseen järjestykseen.

Vuoden ehdottoman kesän lapsen numero uunon eli Iisi-Uunon laulujen teemana ovat ainakin tiskaaminen, reissaaminen ja havahtuminen. Tyylilajina letkeä reggae-räpätys.

Ällistyttävästä reippaudestaan tunnettu 2-7 Miehen Trio esittää hoi-grass-purjevenepunkiksikin luonnehdittua musiikkia.

Mukana myös yllätysesiintyjiä!

Yleisön joukossa kiertävät myös runoilijat Sari Maanhalla ja Kaisa Halmkrona tekemässä suosittuja runomuotokuvia.

Näitä ja monia muita ihmiskuntaa elähdyttäviä ohjelmanumeroita on tarjolla Muusajuhlilla yhdeksän päivän ajan.

Huutomerkki ry

______________________________________________________________

Klo 17.30 MUUSAMATINEA

Nuclear Nightclubin ulkoilmaterassi, Uusikatu 23, Oulu

Iltapäivähetken muusien kanssa aloittaa Mau ja Nina. Maukakku ei murise, vaan kehrää ja naukuu suussa. Ninnu taas on yllättävä, söpö, pieni ja kuuluva. Tässäpä on yllätyksellinen kaksikko!

Veljekset Los Pajeros aikoo huhujen mukaan heittää yleisön niskaan tiukkaakin tiukempaa tavaraa (toivottavasti se tarkoittaa musiikkia) bluesista flamencoon.

Hailuodosta ponnahtava akustishenkinen Duo Anna September leijuttaa yleisöön hyvää henkeä muun muassa Pekka Strengin kappaleiden myötä.

Oululainen kirjailija-muusikko Heikki Hallanoro tunnelmoi pianolla ja johdattaa samalla yleisön alakerran klubitunnelmiin. Hallanorolta on ilmestynyt tänä vuonna esikoisproosateos Viivalla (Nispero 1012) joka sisältää myös Säveltar-nimisen musiikki-cd:n.

Yleisöä on viihdyttämässä myös DJ TOPAC aina yhtä yllättävillä biisivalinnoillaan.

Kulttuuriosuuskunta Puhuri, Huutomerkki ry

______________________________________________________________

Klo 19 MINUSSA NÄET LIEKIN KYTEVÄN

Teatteriravintola 2. krs., Kaarlenväylä 2, Oulu

Monipuoliset ja lahjakkaat taiteilijat uudistavat musiikin ja sanataiteen suhteen tuomalla Muusajuhlille kaksiosaisen, noin tunnin mittaisen esityskokonaisuuden, joka sisältää elämyksellisen laulusarjan sekä tarinallisen musiikkiesityksen.


Värit ovat täysiä – laulusarja

J. Brahms: Zigeunerlieder op. 103.
Annemari Moilanen (laulu)
Petteri Turunen (piano)

E. Rautavaara: Three Sonnets of Shakespeare op. 14
A. Ilvonen: Iho muistaa, iho unohtaa
Jenni Kinnunen (laulu)
Petteri Turunen (piano)

Illan ensimmäisessä osiossa sopraano Jenni Kinnunen, mezzosopraano Annemari Moilanen ja pianisti Petteri Turunen houkuttelevat tuoreilla tulkinnoilla kuuntelijat tunteiden vietäviksi. Intohimojen illassa mustalaisrakkaus muuntuu uuteen kotimaiseen ilmaisuun, kun William Shakespearen tutut sonetit saavat seurakseen nuoren oululaisen säveltäjälahjakkuuden Antti Ilvosen laulusarjan, jonka on sanoittanut Jenni Kinnunen.

Jenni Kinnunen on Pohjanmaan laulukilpailun finalisti ja näytellyt mm. Savonlinnan oopperajuhlilla Don Giovanni -oopperassa. Solistina hän on laulanut mm. Antti Ilvosen kamarioopperassa Spoon River sekä sekakuoro Oulun Laulussa ja mieskuoro Pohjan Laulussa.

Annemari Moilanen on opiskellut pianonsoittoa sekä klassista laulua ja ollut mukana mm. Oulun kaupunginteatterin musikaalissa West Side Story.

Petteri Turunen on osallistunut kahdesti Kuopion pianokilpailuun ja yltänyt molemmilla kerroilla kolmannelle sijalle. Hän on myös osallistunut vuonna 2012 Leevi Madetoja -pianokilpailuun.

Teos on kantaesitys.


Nainen joka tappoi härän – sävelletty novelli

Nainen joka tappoi härän on kirjailija Essi Kummun novelliin sävelletty tarinallinen musiikkiesitys, joka sai kantaesityksensä Helsingin Kansallisteatterissa kesällä 2012. Se esitetään nyt ensimmäistä kertaa Oulussa. Kummun vangitseva tulkinta ja Harri Östermanin sello virittää kuulijan perinteisen taiteiden rajat ylittävään tunnelmaan.

Essi Kummu (lausunta)
Harri Östermann (sello)

“Teoksen kirjoittamisen aikoihin luin keskiaikaisia pyhiä tekstejä. Niiden maisema jäi resonoimaan minussa tietynlaisena eetoksena. Kirjoitin Härän kolme kertaa. Viimeisellä kerralla otin ja hölskytin sitä ja kaikki nousi paikoiltaan irti, ja laskeutui sitten alas takaisin täysin väärään järjestykseen. Pelotti. Nauroin ääneen. Kun olin lopettanut, tiesin että teksti oli paitsi valmis, myös minulle erityisellä tavalla läheinen.
Härässä nainen kuvittelee tekevänsä hyvän teon tappamalla tuon sarvieläimen, mutta ei se niin mene. Hän vain pilaa kaiken tajuamatta sitä itse. Nyt olisi vaikea kuvitella Härkää ilman Harri Östermannin sävellystyötä ja äänimaailmaa joka sopii saumattomasti sen kanssa yhteen. On ollut etuoikeus saada olla mukana tässä harvinaisessa projektissa hienon säveltäjän kanssa.”

-Essi Kummu-

Esityksen kesto n. 1 h.

Liput 10 euroa (opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 5 euroa) ovelta tuntia ennen esitystä, ennakkoon Ravintola Rauhalasta, Mannenkatu 1, Oulu.

Huutomerkki ry

______________________________________________________________

Klo 20 PUHURIN MUUSAKLUBI

Nuclear Nightclub Liveclub, Uusikatu 23, Oulu

Nuclear Nightclubin terassilla muusapitoinen iltapäivä vaihtuu illaksi ja siirtyy ravintolan alakertaan, jossa vuoron saa Puhurin Muusaklubi.

Kolmihenkinen yhtye Samooja saapuu Rovaniemeltä levittämään lämpimissä ja herkissä tunnelmissa modernin folk-musiikin ilosanomaa. Kokoonpanoa siivittävät kitara, huilu, huuliharput ja perkussiot.

Latistajat on kirjallisuutta ja musiikkia yhdistelevä kahden miehen resitatiivis-soitannollinen projekti, jossa Heikki Hallanoro säestää sähköpianolla oululaista kirjailija-kustantaja ja kahvilanpitäjä Jarmo Stooria tämän eläytyessä tuoreimman teoksensa keskeisiin kohtauksiin.

Retkikunta joka saapui aikanaan on Retkikunta -nimisen taiteellisen ryhmän uusi musikaalis- teatraalinen spektaakkeli. Pedron lähdön jälkeen jäljelle jääneet sanat ovat luoneet suunnattoman järjestön, jonka sota housuttomuutta vastaan on saanut epäilyttäviä muotoja.

Jo aiemmin Rotuaarin lavalla esiintynyt 2-7 Miehen Trio pääsee ääneen myös iltaklubilla kannustamaan muusayleisöä riehakkaaseen meininkiin.

Illan päättää Helsingin Kalliosta saapuva, vauhdikasta hardcore-postpunkkia soittava orkesteri God Given Ass, jonka musiikilliset vaikutteet tulevat lähinnä 1960-luvun New Yorkista. Cum on feel the noize!

Liput 5 euroa.

Kulttuuriosuuskunta Puhuri, Huutomerkki ry