Ohjelma

Muutokset mahdollisia. Muutoksia voi tarkkailla: huutomerkki.fi

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

______________________________________________________________

Torstai 16.8.

Klo 17 MITEN KIRJANI OVAT SYNTYNEET: ARI PAULOW

Vanha Paloasema, Kauppurienkatu 24, Oulu

Miten kirjani ovat syntyneet -sarjassa Ari Paulow kertoo kirjojensa synnystä ja taustoista. Paulow on Kempeleessä asuva kirjailija, kolumnisti, ravintolapäällikkö ja freelance-toimittaja, joka on tunnettu erityisesti Jesse Hackman -rikoskirjoistaan. Vuonna 2011 WSOY:n Johnny Kniga Kustannus julkaisi kulttuurien välistä sotaa käsittelevän Khilafa !-romaanin, ja hänen viimeisin romaaninsa on nuortenjännäri Surmankarin vangit (Otava 2012). Yleisöllä on mahdollisuus ostaa Paulowin kirjoja erikoishintaan omistuskirjoituksella.

Paulow esiintyy myös Pohjois-Suomen kirjamessuilla. Messuohjelma internetissä www.pohjois-suomenmessut.fi.

Huutomerkki ry

______________________________________________________________

Klo 17 AVAJAISTILAISUUS: ALLEVIIVATTU

Kulttuuribingo, Mäkelininkatu, Oulu

Kulttuuribingossa vietetään Heidi Stålnacken ja Jukka Ylisuvannon yhteistyönä syntyneen Alleviivattu-installaation avajaisjuhlia.

Kuvaa, sanaa ja äänitaidetta yhdistelevän installaation keskiössä on tulevaisuuden ihminen, joka etsii itseään menneisyydestä. Aistit ovat ovi, jonka kautta maailma kohdataan,mutta nykyihmisen kohtaama aistiärsykkeiden virta on yhä enemmän ihmisen itsensä luoma. Ihminen on rakentanut ympärilleen synteettisen maailman ja kulkee kauemmas luonnosta ja vaistoistaan.

Heidi Stålnacke on kuvataiteilija, jonka taiteelliseen tuotantoon kuuluu maalauksia, veistoksia ja installaatioita. Hän käyttää teoksissaan usein kierrätysmateriaaleja, ja usein teokset syntyvät saatavilla olevien materiaalien inspiroimana.

Jukka Ylisuvanto on kirjallisuuden opiskelija, joka on esiintynyt monissa tapahtumissa runonlausunnan merkeissä sekä pitänyt useita kirjallisuusaiheisia luentoja.

Alleviivattu-installaatio Kulttuuribingossa 16.–23.8.

Huutomerkki ry, Kulttuuribingo

______________________________________________________________

Klo 18 OULULAISET KIRJAILIJAT ESITTÄYTYVÄT

Suomalainen Kirjakauppa, Kirkkokatu 17, Oulu

Oulun ydinkeskusta elää täydellä sykkeellä iltamyöhään asti, kun kadut ja torit, liikkeet, kahvilat ja ravintolat tarjoavat koko perheelle ohjelmaa Korttelihaipakka-tapahtumassa.

Kulttuurinnälkäisten kannattaa suunnata askeleensa myös Suomalaiseen kirjakauppaan, jossa illan mittaan oululaiset kirjailijat esittelevät itseään ja tuotantoaan. Kirjailijavieraana nähdään muun muassa Pirkko Koskenkylä, joka kertoo uudesta historiallisesta romaanistaan Pohjantuuli (Airut). Myös kellaripenkojaiset luvassa!

Lisätietoja: www.suomalainenkirjakauppa.fi/oulurotuaari

Suomalainen kirjakauppa

______________________________________________________________

Klo 19 ÄÄNI JA OKSENNUS: ILTA KAHDELLE

Café Bar Haiku, Luovontie 150, Hailuoto

Huutomerkin ja Kaiku Entertaiment Oy:n yhteisessä illassa nähdään pariskuntia niin lavalla kuin toivottavasti yleisössäkin.

Uolevi Haapala polkee ketjut rasvattuina tuomaan iloista sanomaa. Hänen uusi runoteoksensa on juuri valmistumassa 2009 syntyneen ”Avain sydämen puolella” -kokoelman jatkoksi. Haapala on Hailuodon kirkkoherra Timo Juntusen alter ego, ja he kuulemma viihtyvät hyvin keskenään.

”Isot pojat” Pentti Amore ja Kätsi esittävät kauneimpia rekilauluja.

Duo AnaMäen ohjelmistoon kuuluu mm. Tuomari Nurmion, Mana Manan ja Sehr Schnellin kappaleita. Pariskunnan muodostavat Radiopuhelimet-orkesterin jäsenet Jyrki A Mäki ja Antti Annunen.

Lopuksi Zacharius Carls Group -kokonpanosta tuttu Ossian Marttala tarjoilee itsensä nautittavaksi oman lyyris-musikaalisen olemuksensa kera, uu-la-laa, kääk & pimpeli-pon!

Bar Haikuun pääsee kätevästi myös bussilla. Täältä löytyvät aikataulut: www.koskilinjat.fi

Huutomerkki ry, Kaiku Entertaiment Oy

______________________________________________________________

Klo 20 STAND UP -FESTIVAALIT

Teatteriravintola Naurava Kulkuri, Teatteri Rio ja Vanha Paloasema

Järjestyksessään toiset Stand up -festivaalit Oulussa pidetään torstaista lauantaihin 16.-18.8.2012. Esityspaikkoina ovat Rauhalan patiolla sijaitseva Teatteriravintola Naurava Kulkuri, Teatteri Rio sekä Vanha Paloasema. Koomikkovieraiksi saapuvat mm. Ismo Leikola, Heli Sutela, Riku Sottinen ja Jape Grönroos.

Festivaaliohjelma ja ohjeet lippujen ostoon löytyvät www-osoitteista www.nauravakulkuri.fi ja www.teatteririo.fi

______________________________________________________________

Klo 22 AUDITIVE! KLUBI

Nuclear Nightclub Liveclub, Uusikatu 23, Oulu

Helsinki Syncopators -yhtyeestä tutut Ukulele Igor ja Antti Utriainen soittavat wanhaa musiikkia 20- ja 30-lukujen hengessä omaan uniikkiin tyyliinsä. Erikoisvieraana saksofonisti Olli Tuomainen.

Olli Estola

______________________________________________________________

Klo 22 PELLE MILJOONA & OULU ALL STAR BIG BAND

Teatteri Naurava Kulkuri, Rauhalan patio, Mannenkatu 1, Oulu

Oulun juhlaviikkojen ja Huutomerkin järjestämässä konsertissa suomalaisen punk-liikkeen pioneeri Pelle Miljoona nousee Rauhalan pation ulkoilmalavalle esittämään hittejään oululaisen, 17-henkisen big bandin säestämänä.

Ennennäkemättömässä ja ainutkertaisessa spektaakkelissa Pellen Miljoonan hitit saavat todella uuden ilmeen Oulu All Star Big Bandin tekemissä sovituksissa. Konsertissa kuullaan muun muassa kuolemattomat klassikot Moottoritie on kuuma ja Juokse villi lapsi.

Oulu All Star Big Band on vuodesta 2005 toiminut pohjoisen oma iso bändi, joka on saavuttanut hurjan suosion big band musiikin esiintuojana ja rohkeasti musiikillisia rajoja rikkovana kokoonpanona. Big bandin solisteinaovat olleet muun muassa Randy Brecker (USA), Suvi Teräsniska ja Laura Voutilainen.

Yhtyeen musiikilliset ulottuvuudet yltävät latinalais-amerikkalaisista rytmeistä rockmusiikkiin sekä uusista big band -sävellyksistä perinteisiin jazz-hitteihin. Orkesterin taiteellisena johtajana ja kapellimestarina toimii Tapio Maunuvaara.

Liput 14 euroa ovelta tai ennakkoon Ravintola Rauhala ja www.lippupalvelu.fi.

Oulun juhlaviikot, Huutomerkki ry