Ohjelma

Muutokset mahdollisia. Muutoksia voi tarkkailla: huutomerkki.fi

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

______________________________________________________________

Maanantai 13.8.

Klo 19 MONOLOGI: AURINGONSIIPI

Hailuodon kirkko, Luovontie 52, Hailuoto

Lausuntataiteilija Matti Kaarlejärvi esittää vaikuttavan Auringonsiipi-monologin, joka pohjautuu maineikkaan, vuosikymmeniä ja kymmeniä runokokoelmia kirjoittaneen Niilo Rauhalan samannimiseen runokirjaan.

Monologi peilaa Rauhalan sielunmaisemaa, jossa perusajatuksena on matka lapsuudesta elämän keskipäivään, sydäntalvesta syksyyn ja synnyinseudulta Kittilästä merelliseen Ouluun.

Runojen minä matkaa omaan sisimpäänsä, jota valaisee kristillinen elämänkatsomus. Tosikko ei tarvitse tässä kyydissä olla. ”Sieluparkasi on kuin astmainen keuhko, jonka täytyy vinkua mukana tässä kyydissä ja haukata kaikki ilmat”. Rauhalan runokuvissa yhdistyvät syvyys, ilmeikkyys ja leikki.

Matti Kaarlejärvellä on laaja kulttuurialan kokemus taiteilijana ja mm. Päätalo-instituutin rehtorina 1990-luvulla. Nykyään hän toimii Mäntykustannus Oy:n toimitusjohtajana.

Hailuodon seurakunta, Huutomerkki ry

______________________________________________________________

Klo 19 KIRJALLINEN PIENOISLUENTOSARJA

Vanha paloasema, Kauppurienkatu 24 A, Oulu

Ilmaisessa ja kaikille avoimessa miniluentosarjassa kaksi oululaista kirjallisuuden asiantuntijaa pitävät iskevät ja ytimekkäät esitelmät itselleen läheisistä aiheista ja tuovat esille uusia ja mielenkiintoisia ulottuvuuksia kirjallisuuden tulkintoihin.

Kari Sallamaa: Vladimir Majakovski – kuinka säkeitä valmistetaan
Jukka Ylisuvanto: William S. Burroughsin ohjelmallista fiktiota

Kari Sallamaa on dosentti ja kirjallisuuden tutkija, joka on opettanut paitsi Oulussa, myös Tromssassa ja Wienissä. Nykyään hän on eläkkeellä Oulun yliopistosta. Vladimir Majakovski oli Sallamaan harrastus jo nuoruusiässä. Sallamaa on julkaissut kaksi etnofuturistista runokokoelmaa.

Jukka Ylisuvanto opiskelee kirjallisuutta ja on tunnettu myös runoilijana ja luennoitsijana, aiheinaan Burrougsin lisäksi mm. Kalervo Palsa ja Albert Camus. Itsestään hän kertoo näin: “Opiskelen kirjallisuutta ja kaiken teoriaa, M-teoriaa, myeliinituppeja ja Pacman Placebovaikutusta, kaikkeuden palimpsista vyöryvyyttä. Siinä mitä ikinä se onkin tai mitä teen, koen luovani ja etsiväni merkityksellisyyttä, jonka epäilen olevan ihmisen käsityskyvyn keskeisin ulottuvuus.”

Huutomerkki ry