Ohjelma

Muutokset mahdollisia. Muutoksia voi tarkkailla: huutomerkki.fi

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

______________________________________________________________

Tiistai 14.8.

Klo 13 MITEN KIRJANI OVAT SYNTYNEET: ESSI KUMMU

Kempeleen kirjasto, Zeppelinintie 1, Kempele

Muusajuhlien Miten kirjani ovat syntyneet -sarjan aloittaa Limingassa asuva kirjailija Essi Kummu.

Essi Kummu on monipuolinen taiteilija, joka on kirjoittamisen lisäksi työskennellyt mm. media- ja kuvataiteen sekä tanssin parissa. Hän on ollut myös radio- ja lehtitoimittaja, tekstikriitikko sekä sarjakuvakäsikirjoittamisen opettaja.

Kummun esikoisromaani Mania (Tammi) ilmestyi vuonna 2006. Toisessa romaanissaan Karhun kuolema (Tammi 2010) hän ammensi aineksia suomalais-ugrilaisesta mytologista.

Yleisölle avoimessa tilaisuudessa kirjailija kertoo teostensa syntyvaiheista.

Kummu esiintyy myös Pohjois-Suomen kirjamessilla. Messuohjelma internetissä www.pohjois-suomenmessut.fi.

Kempeleen kirjasto, Huutomerkki ry

______________________________________________________________

Klo 17 RUNOLLINEN PATSASKIERROS

Oulun keskusta

Oululainen kulttuuriyhdistys Kirjan Ystävät -Amici Librorum järjestää kaikille avoimen Patsaskierroksen. Kierroksella osallistujat johdatetaan Oulun keskustan kirjailija- ja kulttuuripatsaiden monipuoliseen maailmaan ja kuullaan lyhyitä katkelmia ja katsauksia näiden historiasta ja merkityksestä.

Patsaskierros käynnistyy klo 17 Oulun torilta Toripolliisi-patsaan (Kaarlo Mikkonen, 1987) viereltä. Kierros on ilmainen ja osallistuminen on vapaa kaikenikäisille. Oppaana toimii Jyrki Korpua.

Kulttuuriyhdistys Kirjan Ystävät -Amici Librorum

______________________________________________________________

Klo 19 KIRJALLISUUSILTA

Vanha paloasema, Kauppurienkatu 24 A, Oulu

Kirjallisuuden läänintaiteilija Tuomo Heikkisen vetämässä kirjallisuusillassa ovat vieraina kirjallisuudesta ja elämästä yleensäkin keskustelemassa kirjailijat Mikko Rimminen, Hanna Hauru sekä Jukka Tervo.

Illan päätteeksi Oulun Ylioppilasteatteri esittää lukuteatteria Pauliina Vanhatalon romaanista Korvaamaton (Tammi 2012). Esityksen ohjaa näyttämötaiteen läänintaiteilija Jouni Rissanen.

Mikko Rimminen on helsinkiläinen kirjailija, kirjoittajakouluttaja ja kustannustoimittaja. Rimmisen ensimmäinen proosateos Pussikaljaromaani (Teos 2004) oli arvostelu- ja myyntimenestys, ja hänen viimeisin romaaninsa Nenäpäivä (Teos 2010) voitti Finlandiapalkinnon.

Hanna Hauru on oululainen kirjailija, jonka esikoisteos Eivätkä he koskaan hymyilleet (Like) ilmestyi vuonna 2002. Haurun kuudes teos, Liian pienet sandaalit (Like 2010), käsitteli eri-ikäisten naisten suhdetta omaan ruumiiseen ja ulkonäköpaineisiin. Haurulle on tyypillistä kärjistää asioita tragikoomisella tavalla.

Jukka Tervo on oululainen musiikkiterapeutti, laulaja, lauluntekijä, runoilija ja kirjailija. Hän on julkaissut viisi runokirjaa, proosateoksen Kevät räjähti käsiin (Mäntykustannus 2011) sekä lukuisia artikkeleita, esseitä ja tutkielmia elokuvan, musiikkiterapian, nuoruusiän, nuorisokulttuurin ja luovuuden alueilta.

Kirjallisuusillat jatkuvat syksyllä: tiistai 28.8. klo 18 ja keskiviikko 12.9. klo 18. Lisätietoja: kirjallisuusillatpaloasemalla.blogspot.fi.

Oulun läänin taidetoimikunta, Vanha Paloasema, Oulun Ylioppilasteatteri

______________________________________________________________

Klo 19 KOTIKONSERTTI: HELLAS

Saarankatu 2 G, 90100 Oulu

Rekku ”Antti” Rekilä aloittaa uuden intiimien kotikonserttien sarjan, jossa oululaiset taiteilijat kutsuvat yleisön kotiinsa nauttimaan taiteellisista ja ainutkertaisista musiikkiesityksistä. Rekilän viihtyisässä rivitalo-osakkeessa Saarankadulla taiteilija esittää pianolla tilaisuutta varten säveltämänsä kolmiosaisen sävelteoksen nimeltään Hellas.

Osa 1: Isäni haisi kaapissa
Osa 2: Ratatouille
Osa 3: Missä täällä on vessa?

Berliinissäkin residenssitaiteilijana asunut Rekilä on monipuolinen muusikko ja esiintynyt lukuisilla konserttimatkoillaan mm. New Yorkissa, Pariisissa ja Ylivieskassa. Rekilä hallitsee myös kitaran ja basson soiton alkeet ja soittanut monissa yhtyeissä. Tällä hetkellä hän ”on” Matalat Majat -nimisessä orkesterissa basistina.

Esitykseen sisältyy Ilkka Mikkosen runoutta ja mahdollisesti muuta performanssia.

Esityksen kesto n. 45 min.

Lisätiedot ja ennakkovaraukset kari.miettunen@oulu.fi / 050 363 9259. Varaa paikkasi ajoissa, sillä niitä on rajoitetusti!

Huutomerkki ry