Ohjelma

Muutokset mahdollisia. Muutoksia voi tarkkailla: huutomerkki.fi

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

______________________________________________________________

Perjantai 17.8.

Klo 13 MITEN KIRJANI OVAT SYNTYNEET: TOMI KONTIO

Limingan uusi kirjasto, Tupoksentie 5,Liminka

Miten kirjani ovat syntyneet -sarjassa on vuorossa Tomi Kontio. Helsinkiläinen Kontio on ikäpolvensa arvostetuimpia ja kiitetyimpiä runoilijoita.

Kontio on julkaissut useita runokokoelmia, romaaneja, novelleja, kolumneja sekä sanoituksia lauluihin. Kontio on saanut muun muassa J. H. Erkon -palkinnon, Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon, Finlandia Junior -palkinnon sekä Maailman huonoin keilaaja -palkinnon.

Tilaisuus on osa Limingan Rock’n’Readtapahtumaa. Lisätietoja janne.nevala@liminka.fi / 050 318 2043. Kontio esiintyy myös Pohjois-Suomen kirjamessuilla Messuohjelma internetissä www.pohjois-suomenmessut.fi.

Limingan kulttuuritoimi, Huutomerkki ry

______________________________________________________________

Klo 17 KIRJASTOKEIKKA: KAUKO RÖYHKÄ

Kempeleen kirjasto, Zeppelinintie 1, Kempele

Kempeleen kirjastossa syksyllä alkavassa Kirjastokeikka-sarjassa vierailee kotimaamme mielenkiintoisimpia taiteilijoita. Ensimmäisellä kirjastokeikalla vieraana on Kauko Röyhkä, ja teemana on mm. hänen menestysteoksensa Miss Farkkusuomi (Like 2003), johon pohjautuva elokuva valmistuu elokuussa. Röyhkä soittaa kitaran kanssa myös muutaman oman kappaleensa.

Kempeleen kirjasto

______________________________________________________________

Klo 18 MITEN KIRJANI OVAT SYNTYNEET: PELLE MILJOONA

Limingan uusi kirjasto, Tupoksentie 5, Liminka

Miten kirjani ovat syntyneet -sarjassa muusikko- kirjailija Pelle Miljoona kertoo kirjojensa syntyvaiheista. Pelle Miljoona (oik. Petri Tiili) on pitkän ja monipuolisen muusikkouransa lisäksi kirjoittanut 14 kaunokirjallista teosta, joissa hän usein originellilla tyylillään kertoo kaukomaihin tekemistään reissuistaan. Pelle Miljoona onkin tunnettu vahvasta kerronnastaan, jossa näkyvät itse eletty elämä ja kertyneet kilometrit.

Tilaisuus on osa Limingan Rock’n’Read tapahtumaa. Lisätietoja janne.nevala@liminka.fi / 050 318 2043. Pelle Miljoona esiintyy myös Pohjois-Suomen kirjamessuilla. Messuohjelma internetissä www.pohjois-suomenmessut.fi.

Limingan kirjasto

______________________________________________________________

Klo 20 ROCK’N’READ ILTATAPAHTUMA

Limingan Nuorisoseurantalo, Krankantie 1, Liminka

Limingan Nuorisoseurantalon uudistetulla klubipuolella iltakemuillaan Rock’n’Readtapahtuman jälkihöyryissä. Esiintyjälistalta löytyy mittava kaarti hienoja esiintyjiä taka- ja povitaskuissaan rokkia, räppiä ja runoutta.

Illan aluksi helsinkiläinen kirjailija-runoilija Tomi Kontio esittää runojaan. Sen jälkeen alkaa musiikillinen ilotulitus, kun viihdetaivaalle itsensä ampuvat vallaton 2-7 Miehen trio, letkeä Iisi-Uuno, ulatemmesfolkbändi Vaikeat Ihmiset United sekä Pelle Miljoona soolona.

Tule ja rypisty nuoreksi jälleen, tai vanhaksi!

Liput 10 euroa.

Limimgan kulttuuritoimi

______________________________________________________________

Klo 19–22 TUPLAKIRJAJULKKARIT: HELI SLUNGA JA MIKI LIUKKONEN

Ravintola 45 Special, Saaristonkatu 12, Oulu

Kaksoisjulkkareissa rennossa meiningissä päivänvalon näkevät Miki Liukkosen ja Heli Slungan uutuusteokset.

Miki Liukkonen on oululainen musiikin, kirjallisuuden ja kuvataiteen vapaa työläinen joka voitti J. H. Erkon runokilpailun vuonna 2009. Hänen Valkoisia runoja (WSOY 2011) oli virkistävän poikkitieteellinen esikoisrunokokoelma, joka saa nyt jatkokseen proosateoksen Elisabet (WSOY). Näin teosta kuvataan kustantajan nettisivuilla:

Osa 1: Historioita, jossa sepitetään tarinallisia runoja historiallisten henkilöiden kustannuksella.
Osa 2: Yleisestä, jossa keskitytään täsmälliseen ajatteluun.
Osa 3: Pariisin merkinnät, kokoelman ilkamoivin jakso, jossa haudataan pelikaani ilmakuoppaan ja jaetaan neuvoja vanhankansan hengessä.
Osa 4: Fibonacci, jazz & Narkissos, jossa kepeä olo jatkuu tanssahtelun ja 1200-luvun meiningin merkeissä, kunnes eläimiä alkaa kuolla väkivalloin.
Osa 5: Elisabet, jossa sijaitsee kaunis ja kypsä kirje liian varhain kuolleelle äidille. Siitä siroaa koko teokseen aistittava suruntunne, jota kokoelman mittaan on taitettu pois silmistä.
Osa 6: Talvinen puutarha, jossa hyvästejä saattelee huikea kuvien tulva.
Heli Slunga on kaksi runokokoelmaa julkaissut kirjailija, kolumnisti ja esiintyvä taiteilija, jonka runoja on käännetty useille kielille. Hän sijoittui toiseksi J. H. Erkon runokilpailussa vuonna 2007 ja hänet on valittu Oulun vuoden 2013 taiteilijaksi.

Slungan uutuus Orjan kirja (WSOY) on säälimätön, röyhkeä runokokoelma, jossa jaellaan sekä ruoskaniskuja että rakkaudentunnustuksia kenelle tahansa – maksusta ja maksutta.

Tilaisuudessa esiintyvät myös helsinkiläinen kirjailija-blueslaulaja Jaana Seppänen sekä yhtye Tornion Syntymättömät Ministerit, jotka molemmat esittävät Heli Slungan teksteihin säveltämiään kappaleita.

Omaa tuotantoaan illan lopuksi esittää progressiivinen hardrockbändi Kolossi.

Liukkonen, Slunga ja Seppänen esiintyvät myös Pohjois-Suomen kirjamessuilla. Messuohjelma internetissä www.pohjois-suomenmessut.fi. Julkkaribileiden jälkeen 45 Specialissa alkaa LiveStyles!-klubi, jonka ohjelma löytyy linkistä www.45special.com.

Huutomerkki ry

______________________________________________________________

Klo 19 STAND UP -FESTIVAALIT

Teatteriravintola Naurava Kulkuri, Teatteri Rio ja Vanha Paloasema

Järjestyksessään toiset Stand up festivaalit Oulussa pidetään torstaista lauantaihin 16.–18.8.2012. Esityspaikkoina ovat Rauhalan patiolla sijaitseva Teatteriravintola Naurava Kulkuri, Teatteri Rio sekä Vanha Paloasema. Koomikkovieraiksi saapuvat mm. Ismo Leikola, Heli Sutela, Riku Sottinen ja Jape Grönroos.

Festivaaliohjelma ja ohjeet lippujen ostoon löytyvätwww-osoitteista www.nauravakulkuri.fi ja www.teatteririo.fi

______________________________________________________________

Klo 23 YÖKONSERTTI: MUUSIA LEONARD COHENILLE

Ravintola Rauhala, Mannenkatu 1, Oulu

Konsertissa oululaisista muusikoista koostuva seitsenhenkinen yhtye säestää oululaisia tai oululaistaustaisia laulusolisteja. Ohjelmisto koostuu kanadalaisen lauluja-lauluntekijä Leonard Cohenin kappaleista, joihin paikallinen kokoonpano on tehnyt omat sovitukset.

Konsertin solistit:
Maya Paakkari
Jyrki A. Mäki
Jukka Takalo
Paavo J. Heinonen
Emilia Aarnio
Antti Viitala

Orkesterin kokoonpano:
Riku Rousu (kitara, mandoliini, taustalaulu)
J. Aslak Räsänen (kitara, taustalaulu)
Mikko Siven (basso)
Jari Pääkkö (rummut)
Joonas Karjalainen (koskettimet)
Pekka Tuomi (kitara)
Kari Miettunen (kitara)

Leonard Cohenin alakuloiset melodiat, tumma baritoni, haastavat tekstit ja arvoituksellinen persoona ovat taanneet hänelle kiihkeästi omistautuneen yleisön. Vuonna 1934 Montrealissa syntynyt kanadanjuutalainen Leonard Cohen tuli alun perin tunnetuksi ja palkituksi runoilijana sekä kirjailijana. Syvällinen perehtyminen maailman kulttuureihin, uskontoihin ja elämän mysteereihin kuuluu taiteilijan sanoituksissa. Cohenin musiikki vie kuulijansa vihan ja rakkauden, elämän ja kuoleman sekä löytämisen ja luopumisen teemojen äärelle.

Liput 6 euroa.

Huutomerkki ry