Ohjelma

Muutokset mahdollisia. Muutoksia voi tarkkailla: huutomerkki.fi

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

______________________________________________________________

Sunnuntai 12.8.

Klo 12–15 ALMA-ROUVAN TARINOITA

Villa Hannala, Kahvelitie 1, Toppilansaari, Oulu

Alma-rouva tarinoi Villa Hannalan historiasta. Alman roolissa on Sari Kokkonen. Yleisöllä on myös mahdollisuus vierailla idyllisessä J. W. Snellmanin vuonna 1859 kesäasunnokseen rakennuttaman pitsihuvilan tornissa. Tilaisuus sopii kaikenikäisille.

Oulunseudun lausujat

______________________________________________________________

Klo 17 JACQUES BREL -KONSERTTI

Kulttuuritalo Valve, Valvesali, Hallituskatu 7, Oulu

Oulun Juhlaviikkojen, Kulttuuritalo Valveen ja Huutomerkki ry:n yhteistuotantona järjestettävässä konsertissa näyttelijä Martti Suosalo tulkitsee Jacques Brelin kuolemattomia ja karhean kauniita kappaleita uusina suomennoksina.

Suosaloa ja belgialaista laulaja-lauluntekijää Jacques Breliä (1929–1978) yhdistää se, että molemmat menevät tulkinnoissaan voimiensa äärirajoille. Suosalo tulkitsee Brelin usein karkeitakin, mutta samalla kauniita, tunteikkaita ja kärkeviä lauluja antaumuksella ja koko kehollaan. Rujon rakkauden illan jokainen laulu on oma tarinansa ja konsertti kuin musiikillinen monologi.

Martti Suosalo on suomentanut Brelin kappaleet yhdessä Pekka Tegelmanin kanssa, joka myös soittaa kitaraa illan konsertissa. Mukana on uusia versioita mm. lauluista Amsterdam ja Ne Me Quitte Pas, jotka ovat Brelin tunnetuimpia kappaleita.

Suosalon ja Tegelmanin lisäksi yhtyeessä soittavat rumpali Jan Noponen sekä kontrabasisti Tero Siitonen.

Martti Suosalo on useissa kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa esiintynyt näyttelijä, jota on erityisesti pidetty lahjakkaana muuntautujana. Hän on esittänyt uskottavasti useita tunnettuja suomalaisia kulttuurihahmoja kuten Reino Helismaata, Jean Sibeliusta ja Irwin Goodmania. Nykyisin hän kuuluu Helsingin Kaupunginteatterin henkilökuntaan.

Esityksen kesto n. 1 h 15 min.

Liput 12 euroa Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä, myös ennakkoon.

Oulun Juhlaviikot, Kulttuuritalo Valve, Huutomerkki ry

______________________________________________________________

Klo 19 IIN KULTTUURIKAUPPILAN KESÄKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET

Iin KulttuuriKauppila, Kauppilantie 15, Ii

Paikallisten taiteilijoiden ateljeet ja kansainvälinen residenssiohjelma ovat jälleen tarjonneet vuoden mittaan kulttuurielämyksiä Iijoen rantatörmällä. Idyllisessä maalaismaisemassa juhlitaan nyt Iin KulttuuriKauppilan kesäkauden päättymistä.

Junassa matkalla -runomusiikkiesityksessä kuulija kokee erilaisia kertomuksia rakkaudesta.

Sari Kokkonen (runot ja laulu)
Arto Heikkilä (kitara ja mandoliini)
Tero Karinen (kitara ja laulu)

“Rakkaus on hylätty koira, joka ulvoo portin takana kadonnutta partaansa, liekö koskaan kenellekään kuulunutkaan”
-Anja Snellman-

Iisi-Uuno on tämän kesän ehdoton kesän lapsi ja rantojen retuperäreetu numero uuno, joka ystävineen viihdyttää yleisöä letkeän reggaerap- hip-hopin hengessä. Iisi-Uunon ensimmäinen, kesällä ilmestynyt albumi on nimeltään ”Ei aina nii iisii u-know”.

Perse nelonen on jatkoa Tuomas Henrikki Kumpulaisen performanssisarjaan. Sarjan ensimmäinen osa sisälsi ruikuttamista, yliyrittämistä, yhdet uimahousut sekä pyrkimyksen päästä hypnoosiin vessaharjan avulla. Kakkososassa nähtiin sukkahousut ja kolmannessa pyrittiin pääsemään tarakalle. Persettään Kumpulainen on paljastellut paitsi Oulussa, myös Porissa, Kalixissa ja New Yorkissa.

Trio Matteus Perkele & Hahmot Jotka Soittaa souteloi Eino Leinon runojen ympärillä esittämällä kansallislyyrikkomme runoihin itse säveltämiään kappaleita rokista folkkiin.

Illan päättää laulaja ja lauluntekijä Mikko Perkoila, joka tunnetaan erityisesti kekseliäästä ja sujuvasta sanankäytöstään. Hänen laulujensa pienimuotoiset tarinat ovat vuosia avanneet kuulijalle uusia näkökulmia moniin tuttuihin asioihin. Perkoilan ura levyttävänä taiteilijana on kestänyt jo 30 vuotta ja ensimmäinen soololevy ilmestyi vuonna 1980.

Edellisenä päivänä Oulun Rotuaarilla Muusajuhlien avajaisissa vierailleet runoilijat Sari Maanhalla ja Kaisa Halmkrona tekevät tänäkin iltana halukkaista runomuotokuvia. Runomuotokuvassa runoilija katselee kohdettaan, tekee tästä intuitionsa perusteella runomuotokuvan ja luovuttaa sen tälle. On elämys nähdä itsensä runomuotokuvassa!

Mukana on myös suosittu Oulun sarjakuvaseuran jääkaappimagneetti- ja postikorttipaja.

Huom! Taidekeskus on auki päättäjäistilaisuuden jälkeen vielä viikon, joten yleisöllä on tapahtuman aikana mahdollisuus tutustua KulttuuriKauppilan taideteoksiin.

Oulusta lähtee KulttuuriKauppilaan ilmainen runobussi klo 18.30 Kauppatorilta Toripolliisin patsaalta ja palaa tapahtuman jälkeen takaisin Ouluun. Runobussissa kuullaan runoesityksiä.

Liput 5 euroa.

Iin KulttuuriKauppila, Huutomerkki ry