Ohjelma

Muutokset mahdollisia. Muutoksia voi tarkkailla: huutomerkki.fi

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.

______________________________________________________________

Keskiviikko 15.8.

Klo 10 LASTENTEATTERIA: SUPERSANKARI SIIRI JA SAMMAKKO KVAAK

Kempeleen kirjasto, Zeppelinintie 1, Kempele

Tamperelaisen, kolmehenkisen draamaryhmä Turkoosin lastenteatteriesityksessä pääosissa ovat Supersankari Siiri ja sammakko Kvaak. 4–11 vuotiaille suunnattu, Kempeleen kirjaston lastenosastolla esitettävä musiikkinäytelmä kertoo kiusatusta tytöstä, joka päättää ryhtyä supersankariksi.

Esityksen kesto n. 40 min.

Kempeleen kirjasto

______________________________________________________________

Klo 17 MYKKÄELOKUVASÄESTYS: LAIVAKALLE NUOREMPI

Elokuvateatteri Studio, Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu

Riemukkaasta poljennostaan tunnettu helsinkiläinen Ukulele Igor & Antti Utriainen Duo on musiikkikeikkojen lisäksi säestänyt livenä mustavalkoisia elokuvaklassikoita, viimeksi kauhuelokuvat Tohtori Caligarin Kabinetti sekä Vampyr. Duo säveltää itse musiikin näihin tilaisuuksiin.

Tällä kertaa duo on hieman iloisemmissa tunnelmissa Buster Keatonin mustavalkoisen komedian parissa. Intiimissä Elokuvateatteri Studiossa kaksikko livesäestää Keatonin elokuvan Laivakalle nuorempi (Stemboat Bill Jr.) vuodelta 1928. Konsertti on kantaesitys.

Elokuva on erityisen kuuluisa loppukohtauksestaan, jossa talon julkisivu kaatuu hänen päälleen. Keaton säilyy hengissä, mutta myöhemmin näyttelijä kertoi että hänen päälleen kaadettiin oikea, kaksi tonnia painava talon-seinä, ja että ikkuna-aukko meni vain pari tuumaa hänen päänsä ohi.

Antti Utriainen (piano)
Ukulele Igor (kielisoittimet & saha)

Esityksen kesto n. 1 h 15 min.

Liput 7 euroa Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä, myös ennakkoon.

Elokuvateatteri Studio, Huutomerkki ry

______________________________________________________________

KLO 19 KUN HÄMÄRTÄÄ - KONSERTTI

Vanha Paloasema, Kauppurienkatu 24 A, Oulu

Runoja ja lauluja elämän laitamilta ja varjoisilta kujilta.

Teija Anneli (runot ja tulkinta)
Kari J. Hartikainen (laulu)
Niilo Kiviniemi (säestys)

Teija Anneli (Jokipii) on sanataiteilija ja runoilija, psykologi ja kirjallisuusterapeutti. Vahva tulkitsija ja suosittu esiintyjä on tuottelias myös kirjailijana. Hän on julkaissut kahdeksan runokokoelmaa sekä viisi runo-CD:tä.

Kari J. Hartikainen on laulaja, runoilija ja yrittäjä, joka on opiskellut laulua mm. Tamara Lundin valmentamana. Hänen kynästään on lähtenyt lukemattomia säkeitä ja laulujen sanoituksia.

Niilo Kiviniemi on kapellimestari ja pitkän linjan musiikin ammattilainen. Hän johtaa myös useita kuoroja ja esiintyy ahkerasti monenlaisissa tilaisuuksissa eri puolilla Pohjois- Suomea.

Ohjelman kesto n. 1,5 h.

Liput 10 euroa.

Huutomerkki ry

______________________________________________________________

Klo 19 OULUNSALON MUUSAKLUBI

Messipub, Kauppiaantie 5, Oulunsalo

Oulunsalon Muusaklubin avaa runoesityksellään Immu Suominen, jonka aiheet käsittelevät syrjäytyneen yksilön kohtaloa ja rakkauden kaipuuta. Suominen on julkaissut Toppilan kaupunginosan elämästä kertovat omakustanteet Tien päällä, matkalla Evakkoon (2008) sekä Dixonin raitilta (2011).

Impro! Runoraadissa kolme vapaaehtoista runoilijakokelasta vetää hatusta runoaiheen, josta he kirjoittavat illan aikana runon ja tulevat esittämään sen yleisölle, joka saa päättää niiden ”paremmuusjärjestyksen”.

Yleisön naurujänteitä saapuu venyttämään stand up koomikko, joka on Suuri Salaisuus!

Kolmen sisaruksen muodostama akustinen yhtye Kaneli yhdistelee musiikkiesityksessään folkia, poppia ja bluegrassin reipasta tenhoa. Upean oman tuotannon ohella nuoret naiset tulkitsevat mm. The Beatlesia, Simon & Garfunkelia ja Bob Dylania sekoittaen niihin oman tunnistettavan Kaneli-arominsa.

Väinö Tuonela & Kerettiläiset on nelihenkinen orkesteri, jonka tekstit kumpuavat haanpäälaisesta mielenmaisemasta ja suomalaisen miehen tunne-elämästa. Musiikkia yhtye luonnehtii urbaaniksi kansanmusiikiksi ja slaavilaiseksi bluesiksi.

Myös Oulunsalon Muusaklubilla on yleisöllä mahdollisuus teetättää itsestää ruonomuotokuvia, joita on tekemässä oululainen runoilija Sari Maanhalla.

Huutomerkki ry